SUOMEN KANSANMUSIIKKILIITTO

Aino Ruotasen kantelegroovet ja Miihkali Jaatisen taiturimainen kitaran- ja banjonsoitto vievät mukanaan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa kielet helisevät, eikä rytmeissä säästellä. Kanteleen live-looppaus luo duon kappaleille raameja, joita värittävät laulut ja improvisaatiot. Maailmanmatkaaja -duon vaikutteet kumpuavat läheltä ja kaukaa, ja laulujen tarinat tarkastelevat maailmaa ja elämää matkan varrelta.

Aino & Miihkali aloitti toimintansa 2017 keikkailemalla Tanskassa, ja esiintyi 2018 Suomessa ahkerasti 28 konserttia käsittäneellä kiertueellaan ”Outside Box”, sekä julkaisi ensimmäisen singlensä ”Siri’s Runaway”. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin elokuussa 2019, ja se on saanut positiivisia arvioita ja radiosoittoja ympäri maailmaa. 2022 Aino & Miihkali suuntasi kiertueensa Saksaan ja julkaisi uuden singlensä “Akileijat”, jossa kuullaan vierailijana myös huippurumpali Anssi Nykästä. Duon jäsenet ovat vuosien varrella olleet mukana monenlaisissa musiikillisia seikkailuissa, mm. yhtyeissä: Uniruukki, Afrotysonia, Paleface & Huolestuneet kansalaiset ja Hullut Hattuset. Viime vuosina duo on esiintynyt myös paljon yhdessä Palefacen kanssa, mm. Ylen Puoli Seitsemän ohjelmassa joulukuussa 2021.

”Duon musiikki on kiinnostavaa kuunnella ja katsoa; kuulija pääsee seuraamaan kappaleiden monipuolisten liveloopattujen komppien rakentumista, ja sitä kuinka kanteleesta löytyy mitä hauskimpia perkussioita. Yhteissoitto on intensiivistä ja vie kuulijan mukanaan tarinoihin, joissa ollaan pyöräretkellä Tanskan pikku kylissä, metsästetään iPhonesta karannutta Siriä, ja etsitään ja löydetään mielenrauhaa.”

 

Yhtye:

Aino Ruotanen, kantele, laulu

Miihkali Jaatinen, banjo, kitara, laulu

 

Linkit:

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=PLW6n4ZOFE8

https://www.youtube.com/channel/UC7TfCayKIU4W9X_RWz2A6Yw

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6k10XGDvOhFUXMNhbcEPM9

Homepage: https://ainomiihkali.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ainomiihkali/

Instagram: https://www.instagram.com/ainomiihkali/