SUOMEN KANSANMUSIIKKILIITTO

FolkForum – Onko tanssit tanssittu ja loppuuko soitto?

Ajankohtaista

FolkForum – Onko tanssit tanssittu ja loppuuko soitto?
Huutokonttori, Tyynenmerenkatu 1, Helsinki 13.1.2017 klo 12–16

Kaikille avoin ja maksuton Kansanmusiikin ja Kansantanssin FolkForum järjestetään Helsingin Huutokonttorissa 13.1. klo 12.00–16.00. FolkForum nostaa framille kansantanssin ja -musiikin ajankohtaisia teemoja. Yksi 2017 seminaarin aiheista on kansanmusiikin ja kansantanssin koulutus ja sen tulevaisuus. Onko tanssit tanssittu ja loppuuko soitto? Asiantuntijapaneelissa ovat mukana opetusneuvos Maija Innola Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän professori Kristiina Ilmonen ja Oulun Ammattikorkeakoulun tanssin lehtori Anssi Kirkonpelto. Paneelia vetää laulaja Sanna Kurki-Suonio Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta.

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen (KEK) vuoden 2017 teema on ”Kaikki laulaa – Alla sjunger”. Laulu -teemaa käsitellään sekä hyvinvoinnin tuottajana että työnä. Asiantuntijoina ovat Laulu Avaimen rehtori Tuula Tenni ja muusikko Karoliina Kantelinen. FolkForumissa saadaan myös ajankohtainen katsaus Museoviraston koordinaattori Leena Marsiolta Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta.

Ilmoittautuminen ja ohjelma: www.kansanmusiikki.fi/folkforum-2017 Ilmoittautuminen seminaariin 2.1.2017 mennessä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tilaisuuden järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK), Folklandia-risteily ja Folklandia-risteilyn taustajärjestäjät.

Lisätietoja FolkForumista antavat KEK: Riitta Huttunen ja Sirpa Lahti: tj@kansanmusiikki.fi

www.kansanmusiikki.fi, www.kansantanssi.fi,
www.folkmusic.fi, www.folklandia.fi, www.nuorisoseurat.fi