SUOMEN KANSANMUSIIKKILIITTO

Koulutukset

Suomen Kansanmusiikkiliitto järjestää koulutustapahtumia, joista suurimmat ovat Oriveden kansanmusiikki- ja kansantanssikurssit Murikassa Tampereella joulun välipäivinä, KAMU – nuorten kansanmusiikkileiri ja Ethno Finland -leiri kesällä. Lisäksi liitto järjestää etäkursseja ja jäsenyhdistykset järjestävät omia kursseja ja koulutustapahtumia.

Kaikki alan koulutustapahtumat löydät kätevimmin KamuKannan koulutuskalenterista.

Ethno finland

Ethno FINLAND

Ethno Finland 2023 ilmoittautuminen on nyt auki!  🤩🥳

Ilmoittaudu mukaan kesän 2023 parhaalle kansainväliselle musiikkileirille Kaustisen upeassa maisemassa. Heinäkuun alussa noin 25 eri maista kotoisin olevaa nuorta muusikkoa kohtaavat, soittavat viikon yhdessä ja päättävät leirin esiintymisiin Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Viikko täynnä elämyksiä, uusia ystäviä ja mieleenpainuvia kokemuksia  🧡🎶🌞

Leiri pidetään 3.-12.7. + Kaustisen festivaalit 16.7. asti. 
Mentoreina Alla Skrobe ja Veera Kuisma.

🎉🪕
 
****
Ethno Finland registration is now open! 🤩🥳
 
Register to the wonderful international week full of music, new friends and memorable experiences in the Finnish countryside of Kaustinen. 🧡🎶🌞
 
The eighth Ethno Finland will take place in Kaustinen from 3rd to 12th of July + the festival until 16th of July.
The mentors of Ethno Finland 2023 are Allan Skrobe and Veera Kuisma.
 
🪕
 

Ethno Finland 3.-12.7.2023 + Kaustinen Folk Music Festival 16.7. asti

 

Tervetuloa kansainväliselle Ethno Finland -kesäleirille Kaustiselle! Leiri on suunnattu 16–30-vuotiaille nuorille muusikoille ympäri maailman. Leirillä suomalaiset ja ulkomaiset osanottajat opettavat ja jakavat toisilleen musiikkia omasta kulttuuristaan. Ethno Finland -leiri järjestetään jo kahdeksatta kertaa Suomessa.

Workshoppien lisäksi ohjelmassa on mm. jameja, saunomista ja yhteisiä illanviettoja ja esiintymisiä. Kurssi esiintyy Kaustinen Folk Music Festivalilla. Leirin jälkeen on mahdollisuus jäädä festivaalille 16.7. saakka.

Ethno Finland 2023 mentoreina toimivat Allan Skrobe ja Veera Kuisma.

Hinnat:
350€ Suomi ja muut Pohjoismaat
260 € Eurooppa ja Pohjois-Amerikka
220€ Muut maat

Hinta sisältää ruoat, majoitukset ja työpajat leirin aikana, sekä festarirannekkeen ja majoituksen festivaalin aikana. Matkat Kaustiselle ja sieltä poispäin hoidetaan omakustanteisesti.

Matkustaminen Kaustiselle:

– Bussilla Helsinki-Kaustinen: www.onnibus.com/timetable

– Junalla Helsinki-Kokkola ja bussilla Kokkola-Kaustinen: www.vr.fi/cs/vr/en/frontpage

 

Luethan hakulomakkeen huolellisesti. Tarkemmat tiedot saat lähempänä leiriä. Lisätietoja voit myös kysyä sähköpostitse: ethnofinland@gmail.com

Tervetuloa mukaan!

Ethno Finland sosiaalisessa mediassa:

www.facebook.com/ethnofinland
www.instagram.com/ethnofinland

Ethno Finland –leirin järjestäjänä toimii Suomen Kansanmusiikkiliitto, yhteistyössä Kaustinen Folk Music Festivalin ja muiden eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Ethno Finlandia tukee Kansalaisfoorumi. Ethno Finland on osa Jeunesses Musicales Internationalin (JMI) Ethno-ohjelmaa, joka on maailman suurin nuorten ja musiikin verkosto. Kaikki Ethnot: https://ethno.world

Ethno Finland 3.-12.7.2023 + Kaustinen folk music festival -16.7.2023

We are calling for young musicians from all over the world to join us and to share their music and culture!

Ethno Finland will be organized from 3th to 12th of July 2023 – for the eight time in Finland, It takes place in Kaustinen. Ethno Finland ends with concerts at Kaustinen Folk Music Festival. Participants are also welcome to stay the whole festival week (until 16th of July).

Ethno Finland is a global music gathering (music camp) aimed at young folk musicians (aged 16-30) all around the world. It will be organized this year in the beautiful countryside of Kaustinen, where the folk tradition still lives strong. In Ethno Finland you’ll enjoy the bright brilliant music around the world in a cozy atmosphere with around 25 participants, not forgetting the jam sessions, sauna and other evening activities in the land of the Midnight-Sun.

The mentors of Ethno Finland 2023 are Allan Skrobe and Veera Kuisma.

Fees:

350 Finland / Scandinavia

260€ Europe / Northern America

220€ International 

Fee covers food, accommodation and workshops during the camp
+ free festival ticket and accommodation during the festival.
Travelling from and to Kaustinen at your own cost.

How to get to Kaustinen:

– By bus from Helsinki to Kaustinen: www.onnibus.com/timetable

– By train from Helsinki to Kokkola and by bus from Kokkola to Kaustinen: www.vr.fi/cs/vr/en/frontpage

Applications are open: https://forms.gle/G2L1i4rE81qAve7P9

Please read the form carefully. More information will be sent closer to the camp. Ask for more if needed via email: ethnofinland@gmail.com

Welcome!

Follow us:

www.facebook.com/ethnofinland
www.instagram.com/ethnofinland

Ethno Finland is organized by Finnish Folk Music Association (Suomen Kansanmusiikkiliitto) in co-operation with austsinen Folk Music Festival and other partners. Ethno Finland is financially supported by Kansalaisfoorumi. Ethno Finland is part of the Ethno program of Jeunesses Musicales International (JMI), the world’s largest network for youth and music. All Ethnos: www.ethno.world

 
 
 

ETHNO MOBILITY  • LIIKKUVUUSAPURAHA

Oletko nuori 16-30-vuotias muusikko? Oletko kiinnostunut kansanmusiikista tai maailmanmusiikista?
Haluaisitko osallistua kansainväliselle Ethno-musiikkileirille Suomen ulkopuolella?
Ethno Mobility -liikkuvuusapuraha tukee yli kahdenkymmenen maan ja alueen nuorten muusikoiden matkustusta ja osallistumista Ethno-musiikkileireille. Liikkuvuusapuraha kattaa lentojen ja mahdollisten viisumien kustannukset sekä leirin osallistumismaksun (sis. ruoan ja majoituksen).
Ethno Mobility –hakemuksessa ei ole viimeistä hakupäivää, vaan tällä hetkellä haku on ympärivuotinen. Mikäli haluat osallistua jo ensi kesän leirille, suosittelemme kuitenkin hakemaan apurahaa mahdollisimman pian!

https://mubazar.com/en/opportunity/ethno-mobility-2022

Kamu

Lasten ja nuorten kansanmusiikkileiri KAMU on tarkoitettu 8-17 -vuotiaille kansanmusiikin harrastajille tai kansanmusiikista kiinnostuneille. Leiriläisellä tulee olla perusvalmiudet omassa pääsoittimessaan.

Leirin järjestäjinä ovat Suomen Kansanmusiikkiliitto yhteistyössä Kansalaisfoorumin ja Kanteleliiton kanssa.

Kurssipaikkanamme on tunnelmallinen Päivölän virkistyskoti Nummelassa.

Lisätiedot:
Päivi Ylönen-Viiri
Toiminnanjohtaja
+358 500 43 1913
toiminnanjohtaja@kansanmusiikkiliitto.fi

Marin Skraidu Smuidut KAMU-leirillä, kuvaaja Päivi Ylönen-Viiri

Antti Savilampi vetää Oriveden kursseilla huutokatrillia.

Oriveden kurssit

Perinteiset kansanmusiikkikurssit pidetään Murikassa Tampereen Teiskossa joka vuosi 27.–30.12. Oriveden kurssisarja on maamme kansanmusiikin talvikauden suurin koulutustapahtuma, joka saa mukaansa noin 160 kansanmusiikin harrastajaa ympäri maata. Kurssin osallistujia tulee myös ulkomailta, joskus Amerikasta, Kanadasta, Autraliasta ja Japanista asti! Orivedellä voi perehtyä esimerkiksi kaksirivisen haitarin, mandoliinin tai viulun soittoon tai valita jonkun muun mieluisan kurssin tarjonnasta. Kurssiohjelmaan kuuluu myös yhteissoitto ja ohjelmalliset illanvietot joka päivä. Kurssin viimeisenä iltana pidetään yleisölle avoin konsertti.

Kyselyihin kursseista vastaa
Päivi Ylönen-Viiri
+358 500 431 913
toiminnanjohtaja@kansanmusiikkiliitto.fi

 

Eväitä toiminnan kehittämiseen - Myllertämö-koulutukset

Koulutus Suomen Kansanmusiikkiyhdistysten jäsenyhdistyksille!

– Miksi olen itse mukana ja mitä toiminnasta saan?
– Millainen toiminta houkuttaa mukaan?
– Kuinka tavoittaa uusia ja kiinnostuneita toimijoita?
– Millainen kuva yhdistyksestämme välittyy vuonna 2030?

Tavoitteena on, että osallistujat luovat omalle yhdistykselleen tulevaisuuden visiot ja lähtevät ideoimaan sitä tukevaa toimintaa. Lisäksi osallistujille muodostuu ymmärrys siitä, mitkä tekijät ja resurssit mahdollistavat järjestön toiminnan kehittämistä; hallituksen rooli ja vastuu sekä työnjaon merkitys.

Koulutuksessa opetetaan osallistujia huomaamaan, mikä omassa toiminnassa houkuttelee ihmisiä osallistumaan, ja miten yhdistystoiminnan jatkuvuudelle on tärkeää antaa sijaa uusille ajatuksille ja ihmisille. Miten toiminnasta tehdään sellaista, että mahdollisimman moni voi ja haluaa osallistua? Miten saadaan se viesti tehokkaasti maailmalle? Ja fokuksessa on itse hallitustoiminta, sekä hallituksen järjestämä toiminta.

Koulutuspaketin avulla kansanmusiikkiyhdistykset saavat toimintansa kehittämisen alulle. Koulutusta järjestetään neljällä paikkakunnalla syksyllä 2023. Koulutus lauantaisin, koulutuksen päälle jamit!

Koulutuspäiviin toivotaan osallistujiksi Suomen Kansanmusiikkiliiton jäsenyhdistysten keskeiset toimijat ja muita hallituksen jäseniä. Voitte viedä oppinne ja innostuksen oman yhdistyksenne ihmisille omaan jatkotyöstöön.

Koulutus on Suomen Kansanmusiikkiliiton jäsenyhdistyksille ilmainen.

Koulutuspäivät ja paikkakunnat:

30.9. Helsinki (Etelä-Suomi)
28.10. Kuopio (Itä-Suomi)
4.11. Tampere (Länsi-Suomi)
2.12.  Oulu (Pohjois-Suomi)

Kouluttajana työpajassa toimii järjestökouluttaja, draamapedagogi Krissu Sirola.

Koulutuspäivät klo 10-16.30 (sisältää ruoka- ja kahvitauon). Lounas omakustanteinen, kahvit tarjotaan.

Ilmoittautuminen: https://forms.gle/nVGW2KeNcXCePaCB8

Järjestäjät: Suomen Kansanmusiikkiliitto yhteistyössä Kansalaisfoorumin ja kansanmusiikkiyhdistysten kanssa.

Samuelin Poloneesi 2023: Joki-Ån, kuvaaja Timo Hukkanen

Kansalaisfoorumi

Kansalaisfoorumi

Suomen Kansanmusiikkiliitto on Kansalaisfoorumin jäsenjärjestö, ja Kansalaisfoorumin palvelut ovat Suomen Kansanmusiikkiliiton jäsenjärjestöjen käytössä. Käykää tutustumassa monipuolisiin palveluihin!

Kansalaisfoorumi kouluttaa, tukee ja luo yhteistyömahdollisuuksia jäsenilleen, antaa pedagogista tukea, tuottaa oppimateriaaleja ja julkaisuja sekä myöntää taloudellista tukea jäsenjärjestöjen opintotoimintaan.