SUOMEN KANSANMUSIIKKILIITTO

Tammikuun kansanmusiikkikiertueella 17.-22.1. Hyvä trio

Ajankohtaista

Tammikuu: Hyvä Trio
Kiertuekonsertit:
17.1. klo 18, Villa Aurora, Tervaimentie 2, Mäntyharju
18.1. klo 21, Perinnearkku-klubi, Bar Kapsäkki, Hämeentie 68, Helsinki
19.1. klo 22, Rahvaanmusiikin kerho, Telakka, Tullikamarin aukio 3, Tampere
20.1. Kulttuuritalo DUX, Kristiinankaupunki (yhtyeen oma järjestämä keikka)
21.1. klo 14, Seinäjoen pääkirjaston Jaaksi-sali, Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki
22.1. klo 18, Pertunmaan Nuorisotalo, Juhlakuja 1, Pertunmaa

Hyvä trio – Loistava

Toista tällaista yhtyettä ei kansanmusiikin kentällä kirmaa. Luova hulluus yhdistyy palavaan intohimoon ja tuloksena on eristyislaatuisia laulelmia, joissa ketkut prinsessat löytävät kaltaisensa kumppanin, kanttarellit ja koivut syleilevät maailmaa sienirihmastoillaan eikä vanhanpiian pakastimeen kannata kurkata… Musiikki, sekä teatterista ja klovneriasta lainattu esiintyminen takaavat riemukkaan show’n, jossa tunteista ei pihistellä.

Omien sävellysten ja sanoitusten rinnalla perinnekin on temmellyskenttä, josta otetaan irti paitsi kaikki ilo, myös sävyjen
koko kirjo. Kanteleiden, kontrabasson ja laulun yhdistelmä kutoo sumuista maisemaa islantilaisten kvinttilaulujen alle, virtaa koskena karjalaisessa itkuvirressä ja purkautuu kikatuksiin virolaisen härkävasikan tarinassa. Musiikissa vuorottelevat hauskuus ja herkkyys – ja kaikki sata lasissa kaahaten.

Hyvä trio syntyi Kokkolassa vuonna 2006 Elina Lappalaisen, Ulla-Sisko Jauhiaisen ja Amanda Kauranteen ystävystyessä kansanmusiikin ammattiopintojen puitteissa. Yhtyeen ensilevy Mainio julkaistiin vuonna 2008 ja konsertillekin nimensä antanut Loistava 10-vuotisjuhlien merkeissä syksyllä 2016.

www.hyvatrio.net