SUOMEN KANSANMUSIIKKILIITTO

Valtakunnallinen eteläpohjalainen kansanlaulukilpailu yksinlaulajille

Ajankohtaista

Eteläpohjalaiset Spelit -tapahtuman yhteydessä järjestetään Kansanlaulukilpailu 5.-7.8.2016. Kilpailun teemana on eteläpohjalainen kansanlaulu. Kilpailuun voi ilmoittautua 17.6.2016. mennessä (tarkemmat tiedot ohjelinkissä).

Kilpailun nimi on valtakunnallinen eteläpohjalainen kansanlaulukilpailu yksinlaulajille teemana Heikki Klemetin kokoamat ja säveltämät eteläpohjalaiset kansansävelmät. Sen järjestää Eteläpohjalaiset Spelit Kansanmusiikkiyhdistys ry. yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Opiston ja Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa.

Kilpailulla halutaan nostaa rikas eteläpohjalainen kansanlauluperinne yleisön tietoisuuteen.
Kilpailulla halutaan yleisesti kunnioittaa ja muistaa eteläpohjalaisia kansanlaulujen kerääjiä, tallentajia ja muistiin merkitsijöitä kuten esim. Toivo Kuulaa, Heikki Klemettiä, Artturi Järviluomaa, Eino Levonia ja Erkki Ala-Könniä.
Klemetti valittiin tämän vuoden teemahenkilöksi, koska hänen syntymästään tulee kuluneeksi 140 vuotta.
Melodioita löytyy mm. SKS:n eArkistosta. http://esavelmat.jyu.fi/index.html Klemetin sävellyksiä löytyy mm. Uusi lauluhupi -kirjoista. Koska Klemetti on kerännyt pääasiassa sävelmiä, sovimme Klemetti-seuran pj:n Markku Lepistön kanssa, että sävelmän voi laulaa millä tahansa rekilaulusanoituksella.

Kilpailun tarkemmat ohjeet: http://www.spelit.fi/valtakunnallinen-etelaumlpohjalainen-kansanlaulukilpailu.html